3 שלבים קריטיים בתהליך הפקת וידאו שיווקי מושלם

30 באוקטובר 2018

לא צריך להיבהל, בשביל זה יש לנו גדודים שלמים של מפיקים, עורכים, במאים, שחקנים ומעצבים נוירוטים שיעשו את שלושת השלבים המורכבים בשבילכם. אבל כדי שלא תישארו באפלה, בואו להכיר את הדרך היעילה והחוויתית עבור העוסקים בדבר, להכנת וידאו תדמיתי, שיווקי, למותג/ מוצר / חברה או סטארט אפ ולכל צורך מכירתי אחר.

שלב ראשון – הגדרת היעד של הוידאו השיווקי

עוד לפני שנשב להכין את התסריט, נתמקד בשאלה הגדולה ‘למה?’. למה אנחנו עושים את הסרט מלכתחילה. הפקת וידאו היא תהליך מורכב ולא זול, כך שחשוב להיות ברור כקריסטל עבור כל הנוגעים בדבר מה הם ה’גולים’, המטרות של הסרטון החדש. לדוגמה, נניח שמדובר על חברה חדשה שרוצה וידאו שיציג את הייעוד שלה לגולשי אתר האינטרנט, או קו מוצרים חדש שזקוק להסבר לפני מכירה, זו גם יכולה להיות תקופת מבצע או השקה מיוחדת או גיוס משקיעים כשהמטרה היא להניע אנשים לפעולה, כמו הרשמה, קביעת פגישה או הורדת אפליקציה. אלו לדוגמא מספר יעדים וסיבות שגורמים לעסקים להתעניין ביצירת וידאו שיווקי: מודעות למותג, יצירת מכירות/תנועה/לידים, הגברת מעורבות לקוחות, חינוך/הדרכת שוק.

חשוב לזכור, שאם לווידאו השיווקי יש מספר מטרות מקבילות, אולי מוטב לפצל את התסריט למספר סרטונים נפרדים. ככל שיש יותר ‘גולים’ ורעיונות שצריך להעביר בזמן הקצר שבו נצפה בוידאו, כך יש יותר סיכוי לאבד את הצופה בדרך. אחרי בחירת הסיבה, זה הזמן לעבור לבחירת הכיוון של הסרטון השיווקי.

שלב שני – בחירת כיוון לסירטון

אחרי שכבר יש לנו את היעדים והסיבות להכנת הסירטון השיווקי, יהיה קצת יותר קל לברור ולבחור את הכיוון של הסרטון. אם לדוגמה חברה רוצה לייצר סרטון שיהיה קדימון עבור עמוד הבית של אתר האינטרנט שלה, ה’גול’ הוא הצגת המותג וקריאה לפעולת גולשים, שירשמו, יתקשרו או ישלחו מייל. במקרים כאלו, נבחר בדרך כלל מסרטון מסוג ‘הצגתי’ או ‘הנחייתי’ בטבעו. ייתכן ונגלה כי שילוב מספר כיוונים הופך את התוכן להגיוני יותר. לשם ההשראה, אלו מספר כיווני סרטים שמקובל לקחת בחשבון בבחירת הכיוון:

היכרותי/הצגתי – הצופה יקבל מידע בסיסי, רקע וכד.

הסברתי – הצופה יבין איך הדברים עובדים.

בעיה/פתרון – הצגת האתגר והפתרון הייחודי בדרך חדשנית.

נרטיב – עלילה, קונפליקט או הארה שעוברת על ‘גיבור’ הסרטון והצופה עצמו.

קריאה לפעולה – ניסוח ישיר לביצוע רכישה/רישום/הורדה/פגישה וכד’.

עדויות – לתת לצופה להבין במילים של אחרים על המוצר/שירות/חברה.

אימוץ – שימוש בידוענים או מותגים אחרים בהקשר של המוצר/מותג נואש הסרטון.

אינפורמטיבי – הדרכה והסברים מפורטים.

בידורי – השראה, קומית לרוב, שמבהירה את הצורך/חדשנות המוצר/מותג.

כשיש לנו כיוון, אנחנו מתחילים לחשוב על הטון שבו ‘ידבר’ הסרטון.

שלב שלישי – מכתיבים טון לסרט

הטון, הוא האופי או הגישה של הוידאו. הטון הוא התשובה לשאלה ‘איך הוידאו יגרום לצופים להרגיש?’. לדוגמה, יש צורך להצחיק את הצופים או לגרום להם לחוש משהו אחר? לתת להם להרגיש עמוסי מידע או צמאים לעוד?

חשוב לזכור בשלב זה, שהכיוון הנבחר והטון, צריכים להתאים. אם לדוגמה בחרנו לייצר סרטון היכרותי לעמוד ראשי, אין הגיון להשתמש בטון ‘מלחיץ’ שמקובל יותר בסרטוני מכירה. אין בדברים לסרס מהלך יצירתי שבנוי על הפתעות ותפניות, אך יש לאבחן את הדברים כבר בשלב ראשון כדי לא לסטות למסר מבולגן מדי. טונים מקובלים בסרטוני שיווק:

דרמטי – גורם לרגש לצוף

ישיר/אינפורמטיבי – אחיד וברור

שיח – יומיומי ולא יומרני

דחוף – לקרוא לפעולה

היתולי/משחקי – קריאה לפעולה עקיפה

מדהים – משאיר את הצופה עם ו’אוו’

השראתי – גורם למחשבות להמשיך גם אחריו

נחשק – מפעיל תחושות של פספוס אם אין

בשילוב היעדים, הכיוון והטון של הסרטון, אנחנו יכולים להתחיל לחשוב על התסריט – אורכו, סגנונו, תכולתו ואיך כל אלו משתלבים עם הקביעות הראשוניות כדי לייצר וידאו שיווקי מושלם. עבור הלקוח שלנו, ‘מושלם’ זה יהיה סרט שיצבור מחמאות, עבור לקוח הקצה של הסרטון, הצלחה תהיה הרצון לדעת יותר או להשתמש במוצר המותג. עבורנו, זו תהיה בכל מקרה שעה קשה של פרידה מתהליך שאנחנו אוהבים לעשות ומנוסים בו. אבל הי, Tomorrow is another day.

מילים מהבלוג

סירטוני תדמית, שיווק וגיוס לדוגמא מתיק העבודות שלנו